ა(ა)იპ აგროსერვის ცენტრის ქობულეთის ღვინის სახლში ყურძნის კრეფასა და დაწურვა დაიწყო. მასში მონაწილეობა მიიღო აჭარის მთავრობის თავმჯდომარემ თორნიკე რიჟვაძემ მიიღო. სტუმრებს მასპინძლობა აჭარის სოფლის მეურნეობის მინისტრი ტიტე აროშიძემ გაუწია.
ვაზის სანერგე მეურნეობში სასუფრე-საღვინე ყურძნის 32 ჯიშია მოყვანილი. ამ ეტაპზე სანერგეში 7 ტონამდე საღვინე ყურძენი დაიკრიფება, რომელიც დაიწურება და ღვინის სახლის ქვევრში განთავდება.
ღონისძიებას ბათუმში მიმდინარე „აგრო-სასურსართო პროდუქტებისა და ტექნოლოგიების საერთაშორისო გამოფენის“ სტუმრები და ტურისტები ესწრებოდნენ. ჩატარდა ჭაჭის გამოხდის, ჩურჩხელის ამოვლების და შოთის პურის ცხობის მასტერკლასები.
www.travelingeorgia.ge