საექსპორტო ბაზრებზე ქართული ადგილწარმოშობის ღვინებოდან ყველაზე დიდი მოტხოვნა “ქინძმარაულზეა”.
2018 წლის იანვარ-მაისში წელს ექსპორტზე 5,7 მლნ ბოთლი „ქინძმარაული“ გავიდა, წითელი ღვინო „მუკუზანი“ – 1,7 მლნ ბოთლი და თეთრი მშრალი ღვინო „წინანდალი“ – 1,4 მლნ ბოთლი.
ყველაზე მოთხოვნადი ადგილწარმოშობის ღვინოების ხუთეულში შედის ასევე წითელი ნახევრადტკბილი ღვინო „ახაშენი“ – 638 000 ბოთლი და წითელი ნახევრადტკბილი ღვინო „ხვანჭკარა“ – 282 ათასი ბოთლი.
შემდეგ პოზიციებზეა „ტვიში“ – 58 ათასი ბოთლი, „ყვარელი“ – 58 ათასი ბოთლი.
საექსპორტო ბაზრებზე ქართული ადგილწარმოშობის ღვინებოდან ყველაზე დიდი მოტხოვნა “ქინძმარაულზეა”.
2018 წლის იანვარ-მაისში წელს ექსპორტზე 5,7 მლნ ბოთლი „ქინძმარაული“ გავიდა, წითელი ღვინო „მუკუზანი“ – 1,7 მლნ ბოთლი და თეთრი მშრალი ღვინო „წინანდალი“ – 1,4 მლნ ბოთლი.
ყველაზე მოთხოვნადი ადგილწარმოშობის ღვინოების ხუთეულში შედის ასევე წითელი ნახევრადტკბილი ღვინო „ახაშენი“ – 638 000 ბოთლი და წითელი ნახევრადტკბილი ღვინო „ხვანჭკარა“ – 282 ათასი ბოთლი.
შემდეგ პოზიციებზეა „ტვიში“ – 58 ათასი ბოთლი, „ყვარელი“ – 58 ათასი ბოთლი.
www.travelingeorgia.ge